FRANSFÖRLÄNGNING

Fransförlängning är för dig som vill slippa lägga tid på sminkningen och ändå få en perfekt makeup  som gör att du ser både fräschare och piggare ut.
 

Fransförlängningen håller i cirka 4 veckor beroende på hur bra du själv tar hand om fransarna. Genom att borsta dem noggrant dag och kväll och hålla fransarna borta från produkter med oljor i och även smink förlänger hållbarheten. Vi utför idag 3 olika metoder, singelfransar, volymfransar och russian volume.

Hur går behandlingen till?

Först kommer du att få tvätta rent dina fransar med ett skonsamt medel som du får utav oss på kliniken. Du kommer därefter att då träffa din terapeut som kommer att bädda ner dig bekvämt i behandlingssängen.

Dina fransar rengörs igen för att få bort de smuts och fett som kan finnas kvar. Under tiden kommer vi fram till vilka önskemål du har och vilket utseende du vill ha på dina fransar. Dina nedre fransar tejpas ned för att de inte ska limmas ihop med de övre. Därefter är det dags att blunda. Oftast underlättar det för oss om du fokuserar på att slappna av så dina ögonlock inte fladdrar.

Du får bestämma om du önskar lyssna på någon avkopplande musik, eller om du föredrar tystnad. Är det ett nytt set fransar kan proceduren ta ca 2 timmar. Men detta kan variera beroende på hur mycket fransar du själv har. 

Singelfransar, Volymfransar eller Russian Volume?

- Singelfransar (klassisk fransförlängning) sätter man en seperat lös-frans på en av dina naturliga fransar. Utseendet blir naturligt förlängda fransar. Tar ca 2 timmar för ett nytt set.
 
- Russian Volume är en ny metod som skapats i Ryssland, där man kan nå ett fylligare resultat trots att du inte har fylligt med naturliga fransar. Då sätter man mellan 8-14 väldigt tunna fransar på en av dina naturliga fransar. Detta kan se väldigt dramatiskt ut och extremt fylligt. Passar den som vill ha ett väldigt onaturligt utseendet. Tar ca 2,5 timme för ett nytt set

- Volymfransar är den senaste tekniken inom fransförlängning. Här kan vi fästa 200-800 fransar per öga. Alltså ca 2-6 tunna lösfransar på en av dina naturliga fransar. Metoden kallas även 3D, 4D, 5D, 6D, 7D och 8D. Volymfransar passar dig som vill ha en fylligare look med mer volym, lite mer intensivare fransar än singelfransar. Tar ca 3 timmar för ett nytt set.

Eftervård

Du bör inte använda oljebaserade produkter nära ögat.
När du duschar och tvättar håret så bör du inte låta schampoo och balsam rinna ner i ögonen, för det försämrar hållbarheten på fransarna. 
De första 24 timmarna bör inte fransarna bli blöta för det är då limmet härdar
Du bör heller inte träna eller basta på 24h efter behandlingen. 
Undvik att pilla och drar fransarna. 
Du bör inte använda mascara. 
Du kan tvätta dina fransar men fransrengöring vid behov, vi säljer även detta medel på kliniken.
Borsta dina fransar morgon och kväll med en fransborste

Vanliga Frågor

Vad bör jag tänka på innan min behandling? 
-  Dagen då du ska göra din fransförlängning bör du se till att duscha då du inte kan duscha på 24 timmar efter behandlingen. Detta är på grund av att limmet måste härda ordentligt.
- Ingen mascara eller smink på varken fransar eller ögonlock. Undvik även kräm kring området på behandlingsdagen.
- Undvik att använda ögonfransböjare, samt permanent fransböjning och fransfärg. 
-  Använd inte feta krämer eller oljebaserad remover på fransarna innan er fransförlängning. Det kan påverka limmets fästförmåga. 

 Om du ska göra ett återbesök, se till att du har tvättat igenom fransarna med vatten och rengöring innan återbesöket. Det finns möjlighet att göra detta på kliniken.

Gör de ont? 
Nej, ögonfransförlängning ska aldrig göra ont under behandlingen. Det kan dock kännas lite när vi separerar fransarna. Tänk på att du aldrig få känna något skav i ögat av tejpen. Du ska aldrig ha lim på huden och fransarna ska appliceras 1-2 mm från fransroten.

Hur lång tid tar en fransförlängning?
Är det ett nytt set du ska göra så avsätter vi mellan 2 - 2,5 timma. Vid återbesök får du räkna med att det tar mellan ungefär samma tid, allt beror på hur många veckor efter du bokat ditt återbesök.

Hur länge varar en fransförlängning?
Din förlängning kommer att vara i cirka 4 veckor men ett återbesök var 3-4 vecka rekommenderas, eftersom då ska ca 50 % av lösfransarna fortfarande sitta kvar. På återbesöket fyller vi på fler fransar så de ser vackra och fylliga ut. Eftersom din riktiga ögonfrans livscykel är ca 25-28 dagar, och dina naturliga ögonfransar kommer växa och falla ut, så kommer de förlängda följa med i processen. Om ditt hår och naglar växer snabbt så kommer också dina ögonfransar växa snabbt, vilket kortar ner livslängden jämfört med någon som har långsamt växande ögonfransar. Beroende på hur du sköter dina fransar och hur snabbt dom växer så rekommenderar vi återbesök var 3-4 vecka. Naturligt tappar vi allt mellan 0 – 5 st ögonfransar per dag. Det här är något som de flesta inte ens noterat tidigare, men det blir mer uppenbart efter att du gjort din förlängning när fransarna är betydligt mer synliga.  

Längd och böj, måste dom se extrema ut?
För att ge er så god service som möjligt har vi ett stort utbud utav längder. Allt för att erbjuda det du önskar. Fransförlängning behöver inte vara markant och dramatiskt om du ej önskar det. Självklart kan vi genom kortare fransar få förlängningen att se ut som dina egna fransar. 

Jag har raka/korta ögonfransar, kan jag få böjda?
Ja, det kan du absolut, vi använder oss utav en C-böj eller D-böj som ser naturligt fint och böjda ut.

Sliter fransförlängningen på mina naturliga fransar?
Vi på Dermacell kliniken är noggranna och välutbildade. Därför kan du känna dig säker hos oss. Bland det viktigaste är att fransar inte limmas samman, utan att de är väl separerade. Vi gör alltid vårt bästa för att hålla dina fransar i så bra skick som möjligt.

Det är också viktigt att se till varje individs förutsättningar. T.ex att inte jobba med de allra längsta fransarna på en person som inte har så god kvalitet på sina egna fransar.  Därför är de viktigt att du lyssnar på terapeutens rekommendationer. 

Har man burit fransförlängning under en längre tid så bör man ta ett uppehåll och låta fransarna vila. Under denna tid kan man köpa fransserum hos oss och använda detta så att dina naturliga fransar få bra med näring. Detta blir såklart en omställning när fransförlängningen avlägsnas. Skulle slitage uppstå så är ögonfransarna inom kort återställda igen. 

Känner man av fransarna?
Nej, eftersom fransarna är så tunna och lätta så känns de helt naturligt.
Jag bär glasögon, kan jag förlänga mina fransar ändå?
Det kan du. Kom ihåg att informera oss om det när du kommer. Då är det viktigt att vi hittar en längd och böj som passar bakom dina bågar. 
Varför faller ögonfransarna av?
Våra naturliga ögonfransar har en tillväxtcykel på 6-8 veckor innan de naturligt faller och ersätts av nya fransar som puttat ut den gamla. Alltså efter 3 - 4 veckor har mellan 40-50 % av dina fransar släppt. Detta sker med eller utan en fransförlängning. Därför kan inte en fransförlänging vara permanent, utan man tappar lösfransarna eftersom ens egna fransar ramlar av.
Blir resultatet lika bra på alla?
Vi är alla individuella och i vilken riktning dina fransar växer, hur kraftiga dina strån är och hur täta du har går inte att påverka. Vi på Dermacell kliniken gör alltid vårt bästa för att just du ska bli så fin som det bara går. 
Vad använder vi för lim?
Vi använder ett lim som har en torknigstid på 1-2 sekunder. Limmet är godkänd inom läkemedelsverket och är inte skadligt för hälsan. Däremot får limmet inte komma in i ögat därför är de väldigt viktigt att du som kund blundar under hela behandlingen. Vi är väldigt noga med att informera detta vid ditt besök hos oss. 
Kan garanti ges på fransförlängningen? 
Tyvärr är det svårt för oss då vi inte kan råda över vissa omständigheter. Vi gör ett lika noggrant arbete på samtliga och avsätter både tid och material. Vissa personer har något som kallas glasfransar och där kan det vara en riktig utmaning att få fransarna hållbara. Likaså på kvinnor i övergångsåldern, gravida, arbete i extrem miljö, badar och blöter huvudet mycket och ofta eller intensiv svettning vid träning. Så det är svårt för oss att veta innan om du har optimalt samarbetsvilliga strån eller ej och hur du sköter fransar hemma.

Har vi en kund där inte optimal hållbarhet uppnås gör vi vårt yttersta för att försöka finna problemet. Skulle ett problem uppstå så vill vi såklart att ni vänder er till oss på kliniken snarast så att vi har bästa möjliga chans att se vad som kan ha gått fel. 
Kan jag duscha och bada som vanligt?
Du kan utan problem duscha eller bada. Men dom första 24 tim efter besöket ska fukt och vattenkontakt undvikas, även efter ett återbesök. Detta är för att limmet ska härda. När man torkar sina ögon efter dusch eller bad kan man försiktigt trycka handduken eller hushållspapper underifrån och emot fransraden istället för att gnugga så håller fransarna längre. Har fransarna klumpat sig, vänta tills de torkat innan ni borstar igenom dem. Borsta med försiktighet
Ser ögonen större ut med fransförlängning?
Fransförlängning ger alltid en illusion av större ögon oavsett form. Däremot är det viktigt att terapeuten kan sitt arbete och vet hur hon ska applicera fransarna för bästa resultat för just dina ögon. Vi på Dermacell kliniken är experter på detta. Exempel: Små ögon bygger du ofta upp med de längsta fransarna i mitten så ett såkallat docköga skapas. Så oavsett form så finns det en lösning.