BOTOX

Rynkor uppstår med tiden i takt med att huden förlorar fukt, volym och elasticitet. Ett samband finns också med de mimiska muskler som finns i ansiktet men uppstår även på grund av tyngdkraftens verkningar.

​Botulinumtoxin är läkemedel som har en muskelavslappnande inverkan på särskilt utvalda muskler och ger en positiv effekt i vår eftersträvan mot minskande/förebyggande av rynkor.

Med botulinumtoxin blockerar man tillfälligt impulser från nerverna till vissa av ansiktets små muskler som orsakar de rynkor och linjer vi upplever och ser. Detta betyder att musklerna inte kan dras ihop och resulterar i att huden utjämnas och blir slät.

Botulinumtoxin ger inte permantent resultat. Hållbarheten av effekt är individuell, generellt (90%) håller det 3-5 månader. För fåtalet patienter något kortare än 3 månader och för några lite längre än 5 månader.
För att bibehålla effekten bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år.
 

Vilka områden kan jag behandla med botox?

​​Glabella 

Tandgnissel

Platysma (hals)

Överläpp

Panna

Apelsinhaka

Kråksparkar

Svett

Hur går behandlingen till?

Du kan antingen boka en kostnadsfri konsultation separat eller ta konsultationen i samband med din behandling.

Hos oss på Dermacell kliniken startar vi behandlingen med ett varmt välkomnade från vår receptionist. Hon kommer förklara för dig kortfattat hur behandlingen går till och vad du kan förvänta dig av dit besök.

Du kommer få träffa läkaren och ni kommer tillsamans ha en konsulttaion då han kommer gå igenom steg för steg hur behandlingen kommer gå till. Ni kommer gå igenom din sjukdomshistoria om du har några eventuella allergier m.m. Läkaren kommer tillsamans med dig gå igenom biverkningar, förväntningar på behandlingen och du kommer få fylla i ett samtycke till behandlingen. 

Vi desinfekterar huden och stryker på bedövning vid behov, i vanliga fall klarra man en botox behandling utan bedövning, de enda du känner är ett litet stick. Läkaren markera de punkter som skall behandlas på ditt ansikte och därefter kommer han att börja själva behandlingen. 

Efter behandlingen så smöjer vi in de behandlade området med aloevera för snabbare läkning och du kommer få all infoirmation du behöver inför eftervården.

Vanliga Frågor

Gör det ont?
Nej, det gör inte ont. I vanliga fall gör man behandlingen utan bedövning, de enda man känner är ett litet stick. Är man ectremt känslig så kan man få bedövningsalva, detta meddelar du läkaren på plats.

Får jag själv avgöra vilken ställen jag vill ha botoxen på?
Självklart. Du bestämmer vart du vill ha botox , men läkaren kommer ge sin proffisionella bedömning för vad som blir bäst för dig.

Behöver jag ett återbesök?
Du som kund har alltid möjlighet att boka in ett återbesök efter 2 veckor för att träffa läkaren igen då han kan kontrollera att allt är symmetrsikt och att du är nöjd, är de något som behövs korrigeras så ordnar vi detta kostnadsdfritt. Du kan alltid boka en eftterkontroll via bokadirekt eller genom att kontakta oss så hjälper vi dig. 

Hur lång tid tar det att läka?
Läkningstiden varierar från person till person. Vanligtvis tar det omkring en vecka till tio dagar.

Åldersgräns, 18 år

Gör det ont efteråt?
Området kan vara lite ömt efter de första timmarna och kan vara lite känsliga för beröring.  Du blir knappt svullen, allt beror på hur känslig din hud är, blir du svullen så kan detta hålla i sig i ca 20 minuter. De flesta kunderna svullnar inget alls och blir inte röda runt om. Du kan alltså fortsätta med vardags aktiviteter direkt efter , såsom jobb, möten etc.

Hur länge håller botoxen?
Botoxen håller mellan 3-4 månader, detta är individuellt från person till person.

Hur lång tid tar behandlingen
Behandlingen tar max 30 minuter.

När kan jag återgå till sociala aktiviteter / arbete?
Det finns inga driftstopp i samband med denna behandling. Rodnad och svullnad försvinner vanligtvis inom några timmar. Brynen visas mörkare i  början men inte så mörk att du kommer att förhindras från dina dagliga aktiviteter. Du är absolut inte extremt svullen och röd efter behandlingen, allt beror på hur känslig din hud är. De flesta kunderna svullnar inget alls och blir inte röda runt om. Du kan alltså fortsätta med vardags aktiviteter direkt efter , såsom jobb, möten etc.

Vad ska jag tänka på och undvika innan och efter mitt besök?
- Ingen massage på ansiktet under 4 timmar efter behandling
- Undvik träning 4 h efter behandling 
- Undvik blodförtunnande preparat innan behandlingen
- Undvik microneedling 1 vecka efter behandlingen