MICROBLADING/3D ÖGONBRYN


Microblading är känt under många olika namn såsom, taffy, 3D, 6D, stråteknik och Mikrobladstekniken. Det är den senaste tekniken för kosmetisk tatuering.


Microblading innebär att man tatuerar in små, tunna streck av pigment i överhuden med nålar som sitter ihop som ett blad. Bladet består av 18-21 väldigt tunna nålar som implementerar färg i de översta hudlagret. Då färgen sitter närmare ytan så blir linjerna tydligare och skarpare vilket resulterar till att utseendet blir 100% naturligt.

Varför ska jag välja Microblading?

Naturligt utseende

Nedsatt syn

Giftfria mineralpigment

Du väljer utseende

Snygga ögonbryn

Smärtfri procedur

Allergivänligt

Trikotilomani

Vid Microblading använder man ett manuellt specialverktyg, ingen maskin. Dina naturliga hår plockar vi inte bort utan om du har hår så kommer du att behålla de hår du har och  alla hårstrån som vi tatuerar in dras mellan dina naturliga hår.

Däremot om du önskar en helt annan form och vill lyfta brynen, då kan vi behöva att vi noppa bort en del av dina naturliga ögonbryn. Du kan även få ett lika naturligt utseende på dina bryn även fast du inte har ett enda hårstrå kvar i dina ögonbryn.

Färgerna vi tatuerar med är noga utvalda och av högsta kvalitet samt godkända hos Läkemdelsverket. De är fria från tungmetaller, gifter, parabener, samt allergi-eller cancerframkallande ämnen. Våran salong är godkänd hos kommunens miljö och hälsoenhet. Och vi använder självklart engångsförpackade nålar till våra behandlingar.

Hur går behandlingen till?

Du kan antingen boka en kostnadsfri konsultation separat eller ta konsultationen i samband med din behandling.

Hos oss på Dermacell kliniken startar vi behandlingen med ett varmt välkomnade från vår receptionist. Hon kommer förklara för dig kortfattat hur behandlingen går till och vad du kan förvänta dig av dit besök. Du kommer att få en bedövningssalva som vi stryker på över dina ögonbryn. Denna salva ska värka mellan 15-30 minuter.  Under denna tid kommer du att få sitta ned och vänta. Du kommer även att fylla i ett patientmedgivande gällande din hälsa information om hur behandlingen kommer gå till, vilka risker som finns och en signatur från dig där du ger oss ditt medgivande att utföra behandlingen. 

Efter att ögonbrynet blivit bedövat kommer du att träffa din terapeut som kommer att ta hand om dig. Vi kommer starta behandlingen med en före bild och därefter desinfektera huden och börja processen med att hitta en symmetrisk och passande ögonbrynsform till dig. Att bestämma form kan ta allt ifrån femton minuter upp till en timme. Vi kommer inte att börja tatuera förrän du och terapeuten är överens och de är väldigt viktigt för oss att du som kund är 100 % nöjd med formen och färgen innan vi börjar tatuera. Efter vi har kommit överens om form kommer vi tillsammans att kolla på olika färger då vi tillsammans bestämmer oss för en färg som kommer att passa just dig.

Nu är förarbetet gjort, vilket är de viktigaste för oss att göra grundarbetet perfekt innan vi börjar tatuera. Du kommer få tid till att kolla dig i spegeln ett antal gånger så de känns tryggt och säkert för dig innan du får lägga dig i våra bekväma behandlingssängar.  Vi kommer nu att starta tatueringsprocessen. Om du upplever någon obekväm smärta så finns alltid mer bedövning att få. Känslan av utförandet är smärtfritt, men i vissa fall kan de liknas som en noppande och lite lätt brännande känsla. 

Det tar ca 40-60 minuter att utföra själva tatueringen. Men då har vi inte räknat med tiden för konsultation, uppmålning av form och eftervårds konsultationen. När vi tatuerat klart kommer du och terapeuten gå igenom eftervården tillsammans så att som kund vet exakt hur du ska sköta dina snygga bryn så bra som möjligt för att de ska läka på bästa möjliga sätt.

Vi rekommenderar att man gör ett återbesök 4-8 veckor efter första besöket. Detta är på grund utav att ca 50 % av färgen kommer att blekna bort efter 7-14 dagar då huden bildar en väldigt tunn skorpa som faller av och i sin tur drar med sig en del av färgen.
Vissa kunder behöver ibland utföra även ett tredje besök 4 veckor efter återbesöket. Tatueringen håller i ca 1-2 år. Efter ca 2 år har i vanliga fall allt bleknat bort.

För att tatueringen ska hålla sig fin så länge som möjligt så rekommenderar det att man utför en ompigmentering efter 6-12 månader och upprepar detta 1 gång per år.

Vanliga Frågor

Gör det ont?
Nej, det gör inte ont. När du kommer till oss får du en bedövande salva som ska sitta på i ca 15- 30 minuter. Därefter kan mer bedövning ges under själva behandlingen om de skulle behövas. Om man är väldigt känslig kan man meddela oss detta så att du kan komma in till oss ca 60 minuter innan din behandlingstid för att sitta i bedövningen extra länge.

Får jag själv avgöra vilken form jag vill ha på mina ögonbryn?
Självklart. Detta är en process där vi båda arbetar tillsammans för att hitta vad som fungerar för dig. Men eftersom vi är proffs på det vi gör så kommer vi alltid att rekommendera en form som vi anser passar ditt ansikte, dina ögon och din ålder.

Kommer det att bli någon skorpbildning?
Det kan förekomma skorpbildning om din hud är känslig. Denna skorpan är väldigt liten och tunn. Skrapa inte bort dessa skorpor, låt de falla naturligt. Att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och ärrbildning.

Behöver jag göra ett återbesök?
Oftast behöver man göra ett återbesök, de rekommenderar vi.  Inom en vecka efter den första behandlingen kommer färgen att blekna kraftigt och under de kommande fyra veckorna kan de fortsätta att blekna så mycket som 50%. Detta anses vara ett mycket positivt förlopp eftersom det ger dig tid att reflektera över din form och färg. Vissa kunder behöver utföra ett tredje besök 4 veckor efter återbesöket. 

4-8 veckor efter ditt första besök gör du ett återbesök. Då kommer vi att fylla på dina ögonbryn en gång till och även göra eventuella ändringar om så önskas. Återigen kan man förvänta sig att färgen bleknar lite men i mycket mindre grad. 

Om jag upplever att mina ögonbryn är ojämna eller att de saknas något, vad gör jag då ?
Efter att vi utfört dina bryn kan ögonbrynen svullna minimalt. Detta innebär att formen kan upplevas lite ojämn så få ingen panik. Efter 2 dagar och du upplever att formen fortfarande är ojämn eller att de saknas färg någonstans så bör du kontakta oss. Vi rekommenderar aldrig att man korrigerar detta några dagar efter första behandlingen eftersom huden har satt igång en läkningsprocess. Detta innebär att infektionsrisken är högre. Då är det bättre att korrigera detta vid ditt återbesök.

För att du som kund ska känna dig trygg så bör du kontakta oss eller komma förbi oss så att vi kan ta en titt.

Hur lång tid tar behandlingen ?
Första besöket bokar vi ca 2 timmar, återbesöket ca 1,5 timma. 

Jag vill inte ha skarpa hårda kantiga bryn, jag vill ha mjuka naturliga bryn, kan jag få det?
Microblading metoden är världskänd för sina naturliga resultat.
Vi kommer att gå igenom exakt hur du vill att formen ska se ut, vill du ha mer rundade kanter och mer naturligt utseende så fixar vi det, de är du som bestämmer. Vi finns med och ger dig vår professionella åsikt.

Rakas eller tas ögonbrynen bort innan behandling?
Absolut inte. Hår avlägsnas enbart för att uppnå en klar look runt omkring ögonbrynen. Däremot om du önskar en helt annan form och vill lyfta brynen, då kan de ibland behövas att vi noppar bort en del av dina naturliga ögonbryn. Du kan få ett lika naturligt utseende på dina bryn även fast du inte har ett enda hårstrå kvar i dina ögonbryn.

Gör det ont efteråt?
Området kan vara lite ömt efter de första timmarna och kan vara lite känsliga för beröring i ett par dagar. Du blir knappt svullen, allt beror på hur känslig din hud är. De flesta kunderna svullnar inget alls och blir inte röda runt om. Du kan alltså fortsätta med vardags aktiviteter direkt efter , såsom jobb, möten etc.

Hur länge håller tatueringen?
Tatueringen håller ca 1-2 år efter att du gjort ditt återbesök.
Hållbarheten beror även på färg och stil som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg och lätt applicering, så kan du förväntas behöva flera påfyllningar än om du har valt en mörkare ton och en tyngre applicering.

Varför ser jag färg som flagnar av efter en vecka?
Det sker pga av att huden satt igång en läkningsprocess, då nya celler skapas. Kroppen stöter bort huden för att bilda ny hud. Hur mycket färg du tappar beror oftast på din hudtyp. Äldre hud och fet hud kan orsaka mer flagnande färg under läkningsprocessen. Det bör finnas ca 50 % färg kvar efter första läkningen.

När kan jag återgå till sociala aktiviteter / arbete?
Det finns inga driftstopp i samband med denna behandling. Rodnad och svullnad försvinner vanligtvis inom några timmar. Brynen visas mörkare i  början men inte så mörk att du kommer att förhindras från dina dagliga aktiviteter. Du är absolut inte extremt svullen och röd efter behandlingen, allt beror på hur känslig din hud är. De flesta kunderna svullnar inget alls och blir inte röda runt om. Du kan alltså fortsätta med vardags aktiviteter direkt efter , såsom jobb, möten etc.

Hur lång tid tar det att läka?
Läkningstiden varierar från person till person. Vanligtvis tar det omkring en vecka till tio dagar.

Vad ska jag tänka på innan jag utför Microblading?
Du är alltid välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation då vi kan gå igenom hur hela processen ska gå till och även kolla på olika former för dina bryn så att du som kund känner dig trygg och säker innan du bokar en tid. 

Åldersgräns, 18 år

Alvedon bör undvikas 24 timmar innan behandlingen
Undvik intag av aspirin och/eller Omega 3, eller annan medicin innehållande acitylsalicylsyra, senast 24 h innan behandlingen.
Kom gärna osminkad 
Undvik att vaxa och plocka brynen, senast 7 dagar innan behandling
Undvik alkohol 48 timmar innan behandling, eftersom alkohol är blodförtunnande
Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig eller ej.

Jag har redan permanent makeup och vill ändra formen och färgen. Kan ni hjälpa mig?
Ja, ändringar i din gamla form kan vi absolut göra. Vi rekommenderar oftast att boka en tid för en kostnadsfri konsultation så vi kan kolla på de innan du bokar en tid. De du bör veta är att har du en tatueringen på ögonbrynen sen innan kan Dermacell kliniken inte garantera färgen och i värsta fall beroende på hur din gamla tatuering ser ut kan vi avstå från att utföra behandlingen. Är din gamla tatueringen väldigt blekt och extremt ljus så är de mycket enklare för huden att behålla den färgen som du vill ha. Men har man en stark tatuering sen innan och blandar den med en ny färg så är de väldigt vanligt att ögonbrynen får en grå nyans.

Vad ska jag tänka på och undvika efter mitt besök?

  • Undvik makeup på ögonbrynen, en vecka efter behandlingen
  • Vi tatuerar ej gravida
  • Undvik vatten eller någon bastu 7-10 dagar efter behandlingen
  • Undvik gym på 48 h efter behandlingen, eftersom svett, speciellt de första dagarna eftr tatuering kan öka infektionsrisken pga av bakterier.
  • Undvik solarium på ögonbrynen. Om du måste sola solarium så kan du göra detta 4 veckor efter behandlingen men då bör du använd solskyddsfaktor för att skydda pigmenten från UV strålning, då det kan göra att tatueringen bleknar och ändrar färgnyans.
  • Undvik starkt solljus i 14 dagar efter behandlingen.
  • Dra inte av några skorpor eller pilla på brynen med orena händer – genom att klia på dina ögonbryn kan du avlägsna pigment och öka infektionsrisken.
  • Applicera salva Maria Åkerberg baby care, ekologiskt bivax 2 gånger per dag  morgon och kväll 10 dagar. Vi säljer denna salvan på kliniken för 75 kronor.
  • Duscha inte på 24 timmar efter din behandling. Därefter kan du duscha och tvätta ansiktet men undvik vatten på brynen, när du duschar så hjälper de att applicera ett lager med salvan för att undvika vatten på brynen.