top of page

Hypoxi

HYPOXI är den första och enda patenterade träningsmetoden med vetenskapligt bevisad effekt som utvecklats av den österrikiske idrottsfysiologen Norbert Egger. Träningsmetoden utvecklades ursprungligen för kvinnor med syfte att reducera fett på nedre delen av kroppen och för att reducera celluliter. HYPOXI behandlar kroppen som en helhet och förbränner samtidigt även bukfett som är skadligt för hälsan.

HYPOXI görs som en intensivkur på minst 12 tillfällen. Ett tillfälle är 30-50 minuter. Resultaten är långvariga och lätta att upprätthålla med sunda kostvanor och vanlig motion.

Boka en kostnadsfri konsultation

Vilka resultat kan du uppnå med Hypoxi?

Minska i centimeter

Minska celluliter

Lymfdränage

Öka blodcirkulation

Viktnedgång

Riktad fettförbränning

Återhämtning

Hudåtstramning

HYPOXI är en metod för riktad fettförbränning. Med HYPOXI kan man rikta förbränningen till områden som normalt är svåra att få resultat på med traditionell träning och kost. Med HYPOXI minskar omfånget på problemområdet 3 gånger mer effektivt än med vanlig träning kombinerat med kost och viktnedgång.

Vem kan träna med Hypoxi?

Alla människor som klarar av att gå eller cykla med lätt motstånd i 30 minuter kan träna med HYPOXI. HYPOXI lämpar sig dock inte för dig som är gravid. Under graviditeten prioriterar kroppen fostrets blodcirkulation och fettförbränningen fungerar inte optimalt. Det är inte meningen att banta under graviditeten. Efter förlossningen fungerar HYPOXI mycket bra. Du kan påbörja HYPOXI ca 6-8 veckor efter att du fött.


HYPOXI är också mycket bra för idrottare i återhämtningssyfte eller i syfte att påskynda rehabiliteringen efter ortopediska operationer i exempelvis knäet.

Hur fungerar HYPOXI?

HYPOXI är en kombination av lätt fettförbränningsmotion och varierande lufttryck.


HYPOXI förbrättrar cirkulationen i de områden man vill rikta förbränningen till genom varierande lufttryck, samtidigt som man tränar i HYPOXI-maskinen. Fettet förbränns naturligt genom lätt träning. Med HYPOXI kan man rikta fettförbränningen upp till 70-80% till det område man vill forma.

Hur tränar jag?

Vill du minska nedre kroppen och reducera celluliter så trampar du med lätt motstånd i en apparat som liknar en motionscykel med kroppen från midjan och ner i vakuum.


Vill du träna midjan (t.ex. de flesta män) så går du på ett löpband på fettförbränningspuls i en specialtillverkad dräkt (Vacunaut dräkt). Dräkten gör att blodcirkulationen vid midjan ökar. Samtidigt förbränner du fett genom träningen. Fettförbränningen riktas upp till 80% till midjan och magen

Namnl%C3%B6s%20design-2_edited.jpg

Vanliga frågor

Vad får jag för resultat? Hur snabbt märker jag resultat?
Med HYPOXI minskar problemområdets omfång snabbt. Du börjar märka resultat efter några sessioner. På 4 veckor får du resultat som är synliga och mätbara. Du märker bäst själv resultatet på dina kläder. På 5 veckor är det möjligt att gå ner en klädstorlek. Med HYPOXI når du tre gånger större resultat på problemområdets omfång än med traditionell träning.

Hur länge måste jag gå på HYPOXI?
Hur lång kur du behöver, beror på de resultat du vill uppnå och på utgångsläget. HYPOXI är en naturlig metod och hur snabbt kroppen reagerar är individuellt. Det beror på din hudvävnad, fettvävnadens struktur, ålder, hormonella funktioner osv. Under din kostnadsfria konsultation får du individuell rådgivning om vilken kur som passar dig bäst beroende på dina önskemål av resultat.


De flesta uppnår sina mål på 4-12 veckor. Din HYPOXI-tränare hjälper dig med råd om hur du kan uppnå de optimala resultaten och hur du kan planera och balansera din kost på ett optimalt sätt.
 

Hur ofta måste jag gå på HYPOXI?
HYPOXI görs som en intensivkur på minst 12 gånger. För att nå de bästa resultaten skall du gå på HYPOXI tre gånger i veckan.


Hur länge tar en session?
En session av fettförbränningsträning tar 30 minuter. Kombinerar du det med hudåtstramning måste du lägga till 20 minuter.


Passen är korta så du hinner till HYPOXI innan jobbet, på lunchen eller efter jobbet.

Minskar HYPOXI på celluliterna?
HYPOXI är mycket effektivt för cellulitreducering. HYPOXI förbränner fett på de områden som är typiska för synlig apelsinhud som t.ex. lår. Med HYPOXI ökar fett- och vätskeomsättningen i dessa partier. Kombinationen av fettförbränning och förbättring av ämnesomsättningen gör att du uppnår långvariga resultat. Passiva behandlingar (exempelvis massage, krämer osv.) är vätskedrivande och huden ser slätare ut men eftersom du inte minskat på fett i området, är resultaten kortvariga.


HYPOXI används också för medicinsk vård av lipödem.

Varför är HYPOXI effektivare än vanlig träning & kost?
Med vanlig träning och kost är det inte möjligt att rikta förbränningen. Medan du kan träna specifika muskler, är det inte möjligt att effektivt reducera fett på specifika områden med vanlig träning. De partier av kroppen var fett lagras, har generellt sämre blodcirkulation än andra kroppsdelar. Med HYPOXI kan man genom den förbättrade blodcirkulationen effektivt förbränna fett i dessa problempartier.


HYPOXI är den enda naturliga metoden som möjliggör mycket effektiv fettförbränning på problemområden. Med HYPOXI kan upp till 80% av fettförbränning riktas till problemområden och inte t.ex. ansiktet och övre kroppen.
Med HYPOXI minskar ditt omfång mycket i relation till viktnedgången. Du uppnår upp till 3 gånger större resultat än med traditionell träning och viktnedgång.
 

Hur länge varar resultaten?
Fett på problempartier har ofta samlats över åren. Med åren blir också ämnesomsättningen sämre och det är allt svårare att hålla energi-intagandet i balans med förbrukningen. HYPOXI förbränner fett som lagrats i kroppen. Fett lagras i kroppen då kroppen tillförs mer energi än vad den förbrukar. Var det överskottsfettet lagras, beror mycket på hormonella funktioner och den ärftliga dispositionen på kroppen. Har du ett energiöverskott i kroppen kommer fett att med tiden lagras på de ställen du har anlag att lagra fett på.


HYPOXI förbättrar blodcirkulationen i dessa partier och det är lätt för dig att upprätthålla resultaten med motion och kost. Resultaten är långvariga om du inte har ett ständigt energiöverskott i kroppen.

Kan jag träna när jag är gravid?
Du kan inte träna medan du är gravid. HYPOXI är dock mycket effektivt efter graviditeten. Då är kroppen mottaglig för förändring. Du kan påbörja din HYPOXI-kur 6 veckor efter normal förlossning och ca. 8 veckor efter kejsarsnitt. Det är dock viktigt att du inte är stressad och har möjlighet att sova och vila. Om kroppen är för trött fungerar fettförbänningen inte effektivt.

Kan HYPOXI vara skadligt?
HYPOXI är lätt motion. HYPOXI är inte skadligt, tvärtom främjar HYPOXI hälsan generellt.
Om du lider av mycket högt blodtryck som inte är under kontroll med medicinering eller känner dig sjuk skall du inte träna. Kontakta i så fall din läkare. Om din läkare tillåter dig att cykla med lätt motstånd på en motionscykel i 30 minuter kan du gå på HYPOXI. Om du är osäker bör du konsultera din läkare.

bottom of page