top of page

Microneedling

Microneedling är i dag en av de mest effektiva hud och anti-age behandlingarna i skönhetsbranschen.
 

Här kan vi behandla både ansikte och kropp. Du får omedelbara resultat och en fantastisk uppfräschning av huden. Vårt instrument är världens snabbaste Microneedling Injector system ( Microneedling penna ). Med 12 nålar erbjuder vi en behandling som genererar 1 200 000 mikrohål under endast en behandling.

Med hjälp av microneedling kan vi förbättra hudens struktur. Behandlingen utförs med en vibrerande penna där flera tunna nålar penetrerar de översta hudlagret och skapar en kontrollerad microskada. Mikroskadan som bildas i huden påbörjar en reparation av huden och samtidigt stimuleras elastin och kollagenproduktionen kraftig. Detta bidrar till en uppstramning av huden samt att den slätar ut fina linjer och rynkor. Blodcirkulationen blir bättre, huden stramas upp och hudfärgen blir jämnare. Under behandlingen slussas sterila vitaminer ner i huden för att påskynda processen, vi använder oss utav vår exklusiva lågmolekylära hyaluronsyra i kombination med mängder av antioxidanter.

Vad kan man behandla med microneedling?

Fina linjer och rynkor

Röklinjer runt munnen

Hudbristningar

Linjer runt munnen

Lyster och föryngring

Ärr

Stora porer

Ojämn hudton

Vad är microneedling

Denna behandling passar alla, ung som gammal. Behandlingens kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionell laser, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Man slipper sårskorpor och smärta efter behandling. Den är också mer effektiv än de flesta microdermabrasion – och kemiska peeling behandlingar.

Vi vill understryka att vår rutin arbetar utifrån den vetenskapliga kunskapen omkring ERP behandlingar (Electroridopuncture) D.v.s vi arbetar i dermis vilket ger den maximala effekten i att stimulera nyproduktion av kollagen. En väl utförd microneedling behandling återställer redan efter en behandling så mycket som upp till 4 000% mer kollagen i de behandlade områdena. 

Du kan även kombienera Microneedling med Milk Peel. Denna kombination ger en mer djupgående effekt av behandlingen. Vi startar med Milk Peel för att komma djupare ner i huden därefter jobbar vi med Microneedlingen. Du får en dubbeleffekt och ett ännu mer synligt resultat, huden får en fantastisk lyster.

IMG_0800.jpg

Du får inte göra en microblading behandling om du har följande:

  • Är gravid eller ammar.

  • Har pågående rosacea, psoriasis, eksem eller sår i behandlingsområdet

  • Äter blodförtunnande mediciner eller receptbelagda krämer för acne.

  • Om du utfört botox, filler, laser, kemisk peeling etc 2 veckor innan behandlingen.

  • Ha någon blodsmittande sjukdom, blödarsjuka eller keloidärrbildnin

Eftervård

Undvik smink 12 h efter behandlingen

Lämna behandlingsområdet ifred minst ett par timmar efter behandlingen, var inte där och pilla med fingrar. 

- Se till att ha rena sängkläder, för att undvika smuts och bakterier under första natten efter behandlingen.

Undvik att duscha/bada/ basta 24 h efter behandlingen.

- För att förhindra hyperpigmentering bör man undvika solning (även solarium) minst 2 veckor efter behandlingen, man bör även använda solskydd minst 2 veckor efter behandlingen (SPF 20 eller mer).

Vissa kan uppleva att huden blir torr efter behandlingen, då kan du smörja in huden med en mild fuktkräm som inte innehåller starka kemikalier. 

Du kan återgå till dina hudvårdsprodukter 72 h timmar efter behandlingen.

Du kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. Följ din behandlares rekommendationer vad angår hudvårdsprodukter och vad gäller din hudvårdsrutin.

Vanliga frågor

Hur många behandlingar rekommenderas?
Lyster/ uppfräschning: 1-2 behandlingar med 4 veckors mellanrum.
Hudföryngring( fina linjer, rynkor samt minimerar porer): 4-8 behandlingar med 4 veckors mellanrum.
Ärr (acne, kirurgi, brännskada, bristningar): 6-8 behandlingar 4-6 veckors mellanrum.

Fler fördelar: Inga hudskador. Även solbrun hud och hela kroppen kan behandlas. Passar alla hudtyper.

När ser man resultat?
Vanligtvis kommer du att se resultat ca 3-4 veckor efter första behandlingen och förväntas vara som mest synbart i 4-6 månader. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 2-4 behandlingar. Det går sedan tillbaka av sig självt med det naturliga åldrandet detta gäller rynkor, fina linjer, stora porer, ej acne ärr det är ett mer bestående resultat. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar. Kombinera gärna med bra hudvårdsprodukter som innehåller  C och A vitaminer, hyaluronserum, peptider för att bygga upp och stärka huden. Fråga oss mer om produkter, på kliniken har vi olika produkter som vi kan rekommendera dig för de resultatet som du önskar.

Är behandlingen smärtsam?
Microneedling maskinen arbetar så snabbt att kroppens egna smärtreceptorer inte hinner registrera smärta.

Behandlingen klassas som smärtfri, men detta är givetvis individuellt. Upp till djupet av 0,5 är behandlingen i princip helt smärtfri. Vissa personer är mer känsliga än andra. Vissa tillfällen behöver vi behandla djupare när man exempelvis har djupa ärr.

Hur ser återhämtningstiden ut efter en behandling?
Man kan uppleva en ansiktsrodnad upp till ca 12 timmar efter behandlingen. Det behandlade området kan kännas lite ömt svullet. En stickande känsla kan också förekomma. Men oftast lägger sig detta inom 24 h. Är man väldigt känslig eller att vi behandlat djupt så kan det kvarstå upptill 48 h. 

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en behandling?
Vänta minst 2 veckor efter en injektion.

bottom of page