top of page

Permanent makeup

Permanent makeup är perfekt för dig som inte har tid, energi eller expertis att applicera smink varje dag. 


Har du ojämn läppkant eller dåligt med färg i läpparna och konturerna? Vill du ha markerade ögon med en naturlig eller mer markerad eyeliner? Då kan permanent makeup vara en behandling för dig. 

Det förenklar vardagen, från morgon till kväll vare sig du är på brådska till arbetet, följer barnen till skolan eller är aktiv i någon sport, dina ögonbryn, eyeliner och läppar kommer inte att mista nyansen eller smetas ut under dagen, vilket ger dig ökad frihet för annat i vardagen.

Vi spenderar mycket tid, arbete och pengar i att försöka skapa den rätta formen och nyansen på våra ögonbryn, ögon och läppar. Tycker du att det är bort kastat med pengar och tid som du spenderar varje morgon och kväll för att fräscha upp ansiktet? Då är den enkla lösningen för dig en permanent makeup. Här på Dermacellkliniken erbjuder vi en omfattande och unik variation av kosmetisk pigmentering baserad på över 10 år av erfarenhet och skönhetsexpertis.

Varför ska jag välja Permanent Makeup?

Naturligt utseende

Nedsatt syn

Trött på att måla dig

Du väljer utseende

Ojämna läppar

Smärtfri procedur

Kosmetika allergi

Perfekt makeup

Eyeliner

När vi utför eyeliner så kan du välja mellan en tunn eyeliner för naturligare inramning av ögonen eller en tjockare eyeliner med vinge för en mer markant eyeliner. Vill du ha ännu mer definierade eyeliner kan du välja eyeliner med en skuggning effekt. Hållbarheten för pigmenteringen är 2 år. Men påfyllning av färgen brukar behöva göras ca 1 år efter återbesöket.

Eyeliner över

Här kan du välja mellan en tunn eyeliner för naturligare inramning av ögonen eller en tjockare eyeliner med vinge för en mer markant eyeliner. Hållbarheten för pigmenteringen är 2 år. Men påfyllning av färgen brukar behöva göras ca 1 år.

Eyeliner över med skuggning

Här kan du välja mellan en tunn eyeliner för naturligare inramning av ögonen eller en tjockare eyeliner med vinge för en mer markant eyeliner. Skuggningen gör man från eyelinern och sotar ögonen lite mer ovanför eyelinern för än mer sminkad effekt. Passar dig som vill ha mer markerade ögon. Hållbarheten för pigmenteringen är 2 år. Men påfyllning av färgen brukar behöva göras ca 1 år.

Eyeliner under

Här kan du välja mellan en tunn eyeliner för naturligare inramning av ögonen eller en tjockare eyeliner, vinge på under eyeliner rekommenderas inte, men det är alltid du som kund som bestämmer vad du vill ha, vi kommer alltid ge dig får professionella bedömning. Hållbarheten för pigmenteringen är 2 år. Men påfyllning av färgen brukar behöva göras ca 1 år.

Läppigmentering

Vid tatuering av läppar lägger vi först en tunn läpplinje i ytterkant för att markera din egna läppkontur och göra läpparna mer symmetriska. Sedan skuggas färgen in mot dina egna läppar för att ge ett snyggt och naturligt resultat. Antingen med en lätt inskuggning eller helt ifyllda läppar, beroende på vilken behandling du väljer. Hållbarheten för en läpptatuering är ca 2 år. Påfyllning för att bibehålla färgen brukar behöva ske ca 1 år efter återbesök.

OBS! Om du har historik av munsår eller har munsår nära tiden vid utförandet av behandlingen rekommenderar vi att man behandlar läpparna  med Zovirax kur 5 dagar innan behandlingens tid. Vissa personer kan med denna munsår historik få en rejäl uppblosssning av munsår efter behandlingen.

IMG_20210615_181708_732 (kopia).jpg
photo_2021-04-11_21-11-18 (kopia).jpg
photo_2021-04-11_21-13-39 (kopia).jpg

Färgerna vi använder vid tatuering av ögonbryn samt permanent makeup är godkända av den nya reglering av pigment/tatueringsfärger från januari 2022.

Hur går behandlingen till?

Du kan antingen boka en kostnadsfri konsultation separat eller ta konsultationen i samband med din behandling.

 

Hos oss på Dermacell kliniken startar vi behandlingen med ett varmt välkomnade från vår receptionist. Hon kommer förklara för dig kortfattat hur behandlingen går till och vad du kan förvänta dig av dit besök. Du kommer att få en bedövningssalva som vi stryker på det området som ska pigmenteras. Denna salva ska värka mellan 15-30 minuter. Under denna tid kommer du att få sitta ned och vänta. Du kommer även att fylla i ett patientmedgivande gällande din hälsa, läsa på om hur behandlingen kommer gå till, vilka risker som finns och en signatur från dig där du ger oss ditt medgivande att utföra behandlingen. 

 

Efter att området blivit bedövat kommer du att träffa din terapeut som tar hand om dig. Vi kommer starta behandlingen med en före bild och därefter desinfektera huden och börja behandlingen med att hitta en symmetrisk och passande form för eyeliner eller läppar. Att bestämma form kan ta allt ifrån femton minuter upp till en timme. Vi kommer inte att börja tatuera förrän du och terapeuten är överens och de är väldigt viktigt för oss att du som kund är 100 % nöjd med formen och färgen innan vi börjar tatuera. Efter vi har kommit överens om form kommer vi tillsammans att kolla på olika färger då vi tillsammans bestämmer oss för en färg som kommer att passa just dig.

 

Nu är förarbetet gjort, vilket är de viktigaste för oss att göra grundarbetet perfekt innan vi börjar tatuera. Du kommer få tid till att kolla dig i spegeln ett antal gånger så de känns tryggt och säkert för dig innan du får lägga dig i våra bekväma behandlingssängar. Vi kommer nu att starta tatueringsprocessen. Tatueringen utförs med en maskin. Om du upplever någon obekväm smärta så finns alltid mer bedövning att få. Känslan av utförandet är smärtfritt. Det finns alltid de som är mer känsliga än andra då är de bara att säga till och vi ska göra allt för att du ska få en så smärtfri upplevelse som möjligt.

 

Det tar ca 60-90 minuter att utföra själva tatueringen. Men då har vi inte räknat med tiden för konsultation, uppmålning av form och eftervårds konsultationen. När vi tatuerat klart kommer du och terapeuten gå igenom eftervården tillsammans så att som kund vet exakt hur du ska sköta din permanent makeup så bra som möjligt för att de ska läka på bästa möjliga sätt.

 

Om du tatuerat läpparna behöver du göra ett återbesök 6-8 veckor efter första besöket. Detta är på grund utav att ca 70 % av färgen kommer att blekna bort efter 7-14 dagar då läpparna bildar en väldigt tunn skorpa som faller av och i sin tur drar med sig en hel del av färgen. Då kan du uppleva att nästan all färg försvunnit, färgen kommer att synas mer under läkningens gång, men ett återbesök är väldigt viktigt.

 

Om du tatuerat eyeliner så brukar ett besök räcka, du behöver alltså inte i vanliga fall utföra ett återbesök av eyeliner. Är de något som lossat eller inte känns bra kan du alltid kontakta oss på Dermacell kliniken. Vår uppgift är att göra dig som kund super nöjd.

 

En permanent makeup håller i ca 1-2 år. Efter ca 2 år har i vanliga fall allt bleknat bort.

För att tatueringen ska hålla sig fin så länge som möjligt så rekommenderar det att man utför en ompigmentering efter 6-12 månader och upprepar detta 1 gång per år.

Vanliga frågor

Gör det ont?
Nej, det gör inte ont. När du kommer till oss får du en bedövande salva som ska sitta på i ca 15- 30 minuter. Därefter kan mer bedövning ges under själva behandlingen om de skulle behövas. Om man är väldigt känslig kan man meddela oss detta så att du kan komma in till oss ca 60 minuter innan din behandlingstid för att sitta i bedövningen extra länge.

Får jag själv avgöra vilken form jag vill ha?
Självklart. Detta är en process där vi båda arbetar tillsammans för att hitta vad som fungerar för dig. Men eftersom vi är proffs på det vi gör så kommer vi alltid att rekommendera en form som vi anser passar ditt ansikte, dina ögon , läppar och din ålder.

Behöver jag göra ett återbesök?

Oftast behöver man göra ett återbesök när man utfört en läppigmentering, men inte när man utfört en eyeliner. 

 

Vid utförande av läppigmentering inom en vecka efter den första behandlingen kommer färgen att blekna kraftigt och under de kommande fyra veckorna kan de fortsätta att blekna så mycket som 70%. Detta förlopp ger dig tid att reflektera över din form och färg. Du kan även uppleva efter blekningen av färgen att den sakta kommer tillbaka under läkningen. Men ett återbesök är viktigt för att uppnå ett snyggt och jämnt slutresultat.

 

6-8 veckor efter ditt första besök av läppigmentering gör du ett återbesök. Då kommer vi att fylla på dina läppar en gång till och även göra eventuella ändringar om så önskas. Återigen kan man förvänta sig att färgen bleknar lite men i mindre grad. 

Om jag upplever att min permanenta makeup är ojämn eller att de saknas något, vad gör jag då ?
Efter behandlingen kan området svullna. Detta innebär att formen kan upplevas lite ojämn så få ingen panik. Efter 2-3 dagar och du upplever att formen fortfarande är ojämn eller att de saknas färg någonstans så bör du kontakta oss. Vi rekommenderar aldrig att man korrigerar detta några dagar efter första behandlingen eftersom huden har satt igång en läkningsprocess. Detta innebär att infektionsrisken är högre. Då är det bättre att korrigera detta vid ditt återbesök.

För att du som kund ska känna dig trygg så bör du kontakta oss eller komma förbi oss så att vi kan ta en titt.

Hur lång tid tar behandlingen ?
Första besöket bokar vi ca 2 timmar, återbesöket ca 1,5 timma. 

Jag har redan permanent makeup och vill ändra formen och färgen. Kan ni hjälpa mig?

Ja, ändringar i din gamla form kan vi absolut göra. Vi rekommenderar oftast att boka en tid för en kostnadsfri konsultation så vi kan kolla på de innan du bokar en tid. De du bör veta är att har du en permanent makeup sen innan kan Dermacell kliniken inte garantera färgen och i värsta fall beroende på hur din gamla tatuering ser ut kommer vi att avstå från att utföra behandlingen. Är din gamla tatueringen väldigt blekt och extremt ljus så är de mycket enklare för huden att behålla den färgen som du vill ha och mer möjligt för artisten att kunna utföra ett snyggt arbete ovanpå de gamla arbetet. Men har man en stark tatuering sen innan och blandar den med en ny färg så är de väldigt vanligt färgen får grå nyans eller en nyans som kan skifta.

 

Kan jag utföra läppigmentering om jag har herpes eller munsår?

Ja det kan du, men har du har historik av munsår eller har munsår nära tiden vid utförandet av behandlingen rekommenderar vi att man behandlar läpparna med Zovirax kur 5 dagar innan behandlingens tid. Vissa personer kan med denna munsår historik få en uppblosssning av munsår efter behandlingen.

 

 

Gör det ont efter behandlingen?

Området kan vara lite ömt efter de första timmarna och kan vara lite känsliga för beröring i ett par dagar. Både ögon och läppar blir svullna efter behandlingen.

Kommer det att bli någon skorpbildning?Det kan förekomma en lättare skorpbildning. Denna skorpan är väldigt liten och tunn. Skrapa inte bort dessa skorpor, låt de falla naturligt. Att dra bort skorpor kan resultera i mindre färg och ärrbildning. Därför är de viktigt att smörja med en eftervårdssalva för att hålla skorpan så mjuk som möjligt.

Hur länge håller tatueringen?
Tatueringen håller ca 1-2 år efter att du gjort ditt återbesök.


Hållbarheten beror även på färg och stil som du har valt. Om du har valt en svag, ljus färg och lätt applicering, så kan du förväntas behöva flera påfyllningar än om du har valt en mörkare ton och en tyngre applicering.

Varför ser jag färg som flagnar av efter en vecka?Det sker pga av att huden satt igång en läkningsprocess, då nya celler skapas. Kroppen stöter bort huden för att bilda ny hud. Hur mycket färg du tappar beror oftast på din hudtyp. Äldre hud och fet hud kan orsaka mer flagnande färg under läkningsprocessen. Det bör finnas ca 30 % färg kvar av din läppigmentering efter första läkningen.

När kan jag återgå till sociala aktiviteter / arbete?Läpparna kan bli rejält svullna efter en läppigmentering , gäller även eyeliner, där kan ögonen också bli rejält svullna. Rodnad och svullnad försvinner vanligtvis inom 1-2 dagar. Pigmentet visas mörkare och starkare i början. Hur mycket svullet de blir exakt går inte att säga i förhand då alla har olika hudtyper och är olika känsliga.

Hur lång tid tar det att läka?

Läkningstiden varierar från person till person. Vanligtvis tar det ca 7-14 dagar. Men du ska ändå vänta 6-8 veckor innan du gör ett återbesök efter en läppigmentering.

Vad ska jag tänka på innan jag utför permanent makeup?

Du är alltid välkommen till oss på en kostnadsfri konsultation då vi kan gå igenom hur hela processen ska gå till och även kolla på olika former för dina läppar eller eyeliner så att du som kund känner dig trygg och säker innan du bokar en tid. 

 

 • Åldersgräns, 18 år.
   

 • Kom gärna osminkad 
   

 • Vi tatuerar ej gravida 
   

 • Vid kronisk sjukdom eller infektion, vänligen meddela oss innan så vi har möjlighet att ta ställning till om behandling är möjlig eller ej.

Vad ska jag tänka på och undvika efter mitt besök?

 

 • Undvik makeup på ögonbrynen, en vecka efter behandlingen.
   

 • Vi tatuerar ej gravida.
   

 • Undvik vatten eller någon bastu 7-10 dagar efter behandlingen.
   

 • Undvik gym på 48 h efter behandlingen, eftersom svett, speciellt de första dagarna eftr tatuering kan öka infektionsrisken pga av bakterier.
   

 • Undvik solarium på ögonbrynen. Om du måste sola solarium så kan du göra detta 4 veckor efter behandlingen men då bör du använd solskyddsfaktor för att skydda pigmenten från UV strålning, då det kan göra att tatueringen bleknar och ändrar färgnyans.
   

 • Undvik starkt solljus i 14 dagar efter behandlingen.
   

 • Dra inte av några skorpor eller pilla på brynen med orena händer – genom att klia på dina ögonbryn kan du avlägsna pigment och öka infektionsrisken.
   

 • Applicera salva Maria Åkerberg baby care, ekologiskt bivax 2 gånger per dag  morgon och kväll 10 dagar. Vi säljer denna salvan på kliniken för 75 kronor.
   

 • Duscha inte på 24 timmar efter din behandling. Därefter kan du duscha och tvätta ansiktet men undvik vatten på brynen, när du duschar så hjälper de att applicera ett lager med salvan för att undvika vatten på brynen. 

bottom of page