top of page

Medicinsk pigmentering

Dermacell kliniken utför medicinsk pigmentering för dig som har alopecia areta eller du som genomgått kemoterapi (cellgiftsbehandling ) och förlorat hår på ögonbrynen eller har väldigt glesa strån.


Du kan även få ersättning från landstinget. Vi är godkända och tar emot rekvisitioner. Du kan få ett godkännande från din läkare för att kunna ansöka om detta bidrag. Klicka på länken nedan och läs mer om hur du går tillväga. Du kan också ringa till Landstinget i Västra Götaland. Är du en patient från en annan kommun, kontakta då den kommunen du bor i för mer information.

Vi har tre olika behandlingar för att tatuera ögonbryn, läs mer specifikt om varje via länkarna nedan. Du väljer själv vilken behandling som passar ditt önskemål bäst, men vi finns givetvis här för att ge vår professionella bedömning. Boka in en kostnadsfri konsultation.

Vad är Alopecia areata?
Alopecia areata är en sjukdom där man tappar håret fläckvis. Antingen tappar man det delvis eller också helt. Oftast tappar man håret på huvudet även på kroppen såsom ögonfransar, ögonbryn, håret under armarna och köns behåringen, och vanligast är att barn eller unga drabbas. Runt 60 procent av alla med alopecia areata har debuterat i sin sjukdom före 20 års ålder men man kan få sjukdomen även i en senare ålder. I Sverige räknar man med att drygt 100 000 människor har alopeci areata. Det är inte helt känt vad som orsakar sjukdomen. Att förlora sitt hår kan givetvis vara social traumatiskt inte minst om man är ung.

Hur kan vi hjälpa dig med alopecia areata eller du som genomgått kemoterapi?
Har du förlorat hår på ögonbrynen, eller har väldigt glesa hår så kan vi ersätta detta med en metod som heter Microblading/ 3D ögonbryn, Microblading med skuggning eller powder brows. Saknar du ögonfransar kan vi tatuera in en mjuk eyeliner, för att markera ögonen.

Vi på Dermacell kliniken har tagit emot rekvisitioner och jobbat med permanent makeup i mer än 10 år. Vi har tatuerat över 10 000 ögonbryn och har kunder från hela världen som kommer till oss för att få göra sina ögonbryn och eyeliner. Det är annorlunda att göra microblading på en person som saknar strån helt. Därför är det väldigt viktigt att man utför ögonbrynen hos någon som är erfaren. Kontakta oss för mer information, vi hjälper gärna dig att boka din behandling hos rätt terapeut, för att du ska få ett så snyggt och bra resultat som möjligt. 

NKyBgXcg.jpeg
bottom of page